Kakor fyllda med Nutella

Standard

Kakor fyllda med Nutella – receptet kommer från https://www.neuroticmombakes.com/ (recept)

Sega och mjuka kakor fyllda med krämig Nutella. Helt enkelt suveräna, framförallt när de är nybakade.

Det går att frysa kakorna för att sedan ta fram och grädda när det är dags för fika eller du bara är sugen på kakor.

Ingredienser – ca 24 st
1 – 1 1/2 cup Nutella
1 cup smör (226 gram)
1 cup farinsocker (214 gram)
1/2 cup socker (100 gram)
2 ägg
1 msk vaniljextrakt (15 gram)
4 cups vetemjöl (480 gram)
1 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
1 cup chokladbitar/hackad choklad

Gör så här:
1) Klicka ut rejäla teskedar med Nutella på en plåt eller bricka med bakplåtspapper. Frys i minst 20 minuter.
2) Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt ägg och vaniljextrakt. Blanda.
3) Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en smet. Blanda inte smeten för mycket.
4) Vänd ner chokladbitarna eller den hackade chokladen.
5) Skopa upp stora bollar av deg, använd gärna en glasskopa för att få lika stora degbollar. Gör en fördjupning i degbollen och lägg i en bit frusen Nutella. Förslut bollen och rulla den rund.

Frysa ogräddade kakor: om du vill frysa hela satsen eller några kakor gör du det nu. Lägg degbollarna på en plåt eller bricka med bakplåtspapper. Frys i ca 1 timme. Lägg sedan de frusna bollarna i en lufttätt burk och frys. Glöm inte att skriva på burken vilka kakor den innehåller och hur de ska gräddas. När det är dags att grädda kakorna värm ugnen till 177° C. Ta fram degbollarna från frysen och placera på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i ca 11 – 13 minuter.

6) Placera degbollarna på en plåt med bakplåtspapper.
7) Grädda i 177° C i 11 – 13 minuter.
8) Låt kakorna svalna några minuter på plåten innan de får kallna på ett galler.

Foto: Sockerkakan

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.