Välkomen till Sockerkakan, jag älskar att baka och här delar jag med mig av av min bakning. Framförallt handlar det om recept men även lite tips och trix. Jag bakar så långt det går med ekologiska och närproducerade råvaror. Dessutom bakar jag med så rena råvaror som möjligt då jag är lakto-ovo-vegetarian. Med andra ord passa allt dig som är lakto-ovo-vegetarian. En del passar även dig som inte äter ägg och/eller mjölkprodukter.

Jag tycker om att baka traditionella svenska bakverk, Sju sorters kakor har alltid varit en av mina favoriter. Några av mina favoriter saker att baka är kanelbullar, kladdkaka, rulltårta, snoddas och dubbla knäckflarn med chokladkräm. Jag tycker också om att baka småkakor.

Det blir även en del matbröd baka här hemma, där är favoriten kavring. Jag bakar även rågsiktskakor, formbröd och valnötsbröd. Sen experimenterar jag en del när det kommer till bröd. Jag har dock inte testat att baka med surdeg och är inte så förtjust i det.

Hoppas du finner min blogg inspirerande 🙂

Ett svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.