Marsipanlimpa med nougat – årets variant

Standard

Marsipanlimpa med nougatse förra årets marsipanlimpa

I år gjorde jag två marsipanlimpor, en till vårt årliga glöggmingel och en till julafton. Jag valde att göra dem lite olika. Den första var långsmal och endast dekorerad med guldstoft. Den andra valde jag att göra lite tjockare och så dekorerade jag den som en stubbe med spår i chokladen och en blomma av lagerblad och en chokladdoppad hasselnöt på toppen.

Ingredienser
200 g mandelmassa
125 g nougat
100 g mörk choklad, 70%

Hasselnöt doppad i choklad, lager blad och guldstoft/pulver.

Gör så här:
1) Kavla ut mandelmassan mellan bakplåtspapper till en rektangel cirka 11×35 cm. Skär och lappa tills du får en jämn rektangel.
2) Kavla sedan ut nougaten ovanpå mandelmassan, låt bakplåtspappret ligga kvar under och använd ett ovanpå.
3) Rulla sedan ihop från den smala sidan för en långsmal rulle eller från den breda sidan för en tjockare rulle. Pressa samman samtidigt som du rullar.
4) Bryt chokladen i bitar och smält 2/3 av chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt resten av chokladen och låt den smälta i den varma chokladen.
5) Bred chokladen över bitarna. Strö över garneringen och låt kallna.

 


Foto: Sockerkakan

Vill du göra en blomma doppa en eller flera hasselnötter i choklad, strö över guldstoft och låt kallna. När chokladen på rullen är varm lägg dit lagerbladen i valfri formation, avsluta med de chokladdoppade hasselnötterna.


Foto: Sockerkakan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.