Kakor med vit choklad och pistagenötter

Standard

Kakor med vit choklad och pistagenötter – receptet kommer från A Bakery House (recept)

Mitt i allt bakande de senaste dagarna fick jag en idé om att blanda vit choklad och pistagenötter. Valet stod mellan biscotti och kakor men det blev kakor då min man föredrar det framför biscotti. Kakorna är spröda och den vita chokladen är god tillsammans med de salta pistage nötterna.

Ingredienser – ca 30 kakor
175 gram smör
1 3/4 dl socker
2/3 muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
1 ekologiskt ägg
4 dl ekologiskt mjöl
1 tsk bikarbonat
drygt 1 dl grovhackade pistagenötter
180 gram vit chokladknappar eller hackad

Foto: Sockerkakan
Gör så här:
1) Sätt på ugnen på 175 grader.
2) Blanda smör och allt socker tills det är krämigt.
3) Rör i ägget och sen de torra ingredienserna.

Foto: Sockerkakan
4) Rulla bollar av smeten.

Foto: Sockerkakan
5) Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper.
6) Grädda mitt i ugnen i ca 9 minuter. Gräddningstiden blir kortare om ugnen är ordentligt varm.

Foto: Sockerkakan

Foto: Sockerkakan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.