Pepparkaksdeg

Standard

Pepparkaksdeg – receptet kommer från Arla (recept)

I år bestämde jag mig för att testa att göra pepparkakssticks. Jag ville dessutom göra min egen pepparkaksdeg och testade detta recept från Arla. Degen var förhållandevis enkel att göra, den doftar gott och ger goda pepparkakor. Det blir mycket deg så jag gjorde både pepparkakssticks och hjärta.


Foto: Sockerkakan

Ingredienser
200 g smör
1½ dl mörk sirap
3 dl strösocker
1½ dl grädde
1 msk malen ingefära
1 msk malen kanel
½ msk malen kryddnejlika
½ msk malen kardemumma
1 msk bikarbonat
10 dl vetemjöl

Gör så här:
1) Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält.
2) Häll blandningen i en köksmaskin eller skål, tillsätt grädde och kryddor och rör om.
3) Blanda bikarbonat och mjöl, rör ner det i smeten. Arbeta samman degen, den blir ganska lös.
4) Låt den vila i kylskåpet i ca ett dygn.
5) Ta fram degen en timme innan utbakning.
6) Sätt ugnen på 175°.
7) Kavla ut degen tunt mellan 2 bakplåtspapper. Lägg bakplåtspappret på en plåt och stansa ut pepparkakor. Dra bort överflödig deg och kavla ut igen.
8) Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
9) Låt svalna på plåten.


Foto: Sockerkakan


Foto: Sockerkakan

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.