Plommonchutney

Standard

Plommonchutney – receptet kommer från ICA (recept)

Originalreceptet innehåller ingefära men ingen vitlök, jag är dock ingen fan av ingefära så jag ersatte helt enkelt den med vitlök. Vi åt chutneyn till stektris och kyckling/oumph. Mycket gott!

Ingredienser
5 plommon
1 rödlökar
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) eller lite chiliflakes
2 msk strösocker
2 msk honung
1 msk ättiksprit (12 %)
några droppar lime
1 vitlöksklyfta
1 krm salt

Gör så här:
1) Skölj, kärna ur och skiva plommonen tunt. Skala, dela och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2) Lägg samtliga ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt småkoka i 20–30 minuter. Rör då och då.


Foto: Sockerkakan

3) Häll upp chutneyn i en väl rengjord burk. Förvara i kylskåp.


Foto: Sockerkakan

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.