Len rabarberkräm med kardemumma

Standard

Len rabarberkräm med kardemumma – receptet kommer från ICA (recept)

Jag skördade årets första rabarber till Kristi Himmelsfärd. Förra året blev det saft och chutney men i år ville jag testa något nytt. Jag har dessutom kvar både saft och chutney från förra året. Så det fick bli rabarberkräm. Det här receptet är lite knepigt men när du väl får kläm på det går det snabbt och lätt.

Det viktiga är att röra ut potatismjölet i en skvätt kallt vatten och sedan hälla ner det i kastrullen samtidigt som du rör om. Om du inte rör in potatismjölet på en gång i krämen är risken att det bildar en geléklump på botten av kastrullen. Jag rensar inte min rabarber så noga utan passerar krämen när den är klar. Detta är dock ganska tidskrävande men du får en len och fin kräm.

Krämen är väldigt uppskattad här hemma så jag har gjort en ny sats som jag har fryst in i lagom portioner.

Ingredienser – 4 portioner
6 dl vatten
1 1/2 dl socker
1/2 tsk stött kardemumma
600 g tunt skivad rabarber
2 msk potatismjöl
1/2 tsk socker att strö över

mjölk till servering

Gör så här:
1) Koka upp vatten, socker och kardemumma i en kastrull.
2) Tillsätt rabarber. Låt koka ca 15 minuter, tills rabarbern är lagom mjuk


Foto: Sockerkakan

3) Red av krämen med potatismjöl utrört i lite kallt vatten och koka ytterligare 1–2 minuter.
4) Strö socker på krämen.
5) Servera rabarberkrämen ljummen eller kall med mjölk.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.