Marsipanlimpa med nougat

Standard

Marsipanlimpa med nougat – receptet kommer från SVT (recept)

Ingredienser
200 g mandelmassa
125 g nougat
100 g mörk choklad, 70%

Torkade hallon, mandel eller krossade chokladlinser till garnering

Gör så här:
1) Kavla ut mandelmassan mellan bakplåtspapper till en rektangel cirka 11×35 cm. Skär och lappa tills du får en jämn rektangel.
2) Kavla sedan ut nougaten mellan bakplåtspapper till samma storlek som mandelmassan. Lägg den ovanpå och pressa samman.
3) Rulla sedan ihop från den breda sidan pressa samman samtidigt som du rullar. Dela rullen i fyra bitar.
Jag valde att göra en ram av de fyra delarna.
4) Bryt chokladen i bitar och smält 2/3 av chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt resten av chokladen och låt den smälta i den varma chokladen.
5) Bred chokladen över bitarna. Strö över garneringen och låt kallna.


Foto: Sockerkakan


Foto: Sockerkakan

»

  1. Pingback: Marsipanlimpa med nougat – årets variant | Baka med Sockerkakan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.